Mexické pšeničné tortilly

Jednoduché těsto na tortilly. Uvedené množství je na osm placek.


4.5165x
15 min
18×

Postup přípravy

Všechny ingredience smícháme měchačkou a poté vzniklou hmotu hněteme rukama, až je těsto hladké a nelepí se.

Těsto necháme 30 minut odpočinout a poté jej rozdělíme na 8 dílů. Jednotlivé bochánky vyválíme na tenké placky cca o průměru 20 cm.

Pánev lehce vytřeme olejem a rozpálíme, placky smažíme cca 30 sekund po každé straně. Při smažení zatlačujeme puchýřky, které se na plackách vytváří.

Hotové tortilly necháme zchladnout a plníme podle chuti.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mexické pšeničné tortilly

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Mexická