Recept na grilované šišky z mletého skopového a vepřového masa.
50 ml | olej |
50 ml | červené víno |
500 g | skopové maso |
500 g | libový vepřový bůček bez kosti |
podle chuti | |
---|---|
6 stroužků | česnek |
sůl | |
mletý pepř | |
pálivá mletá paprika | |
čubrica | |
mletý římský kmín |
Libový vepřový bůček bez kosti spolu se skopovým masem umeleme. Umleté maso osolíme, opepříme, ochutíme kmínem, paprikou, čubricou a prolisovaným česnekem. Potom do masové směsi zapracujeme olej a víno, směs necháme asi 6 hodin odležet v chladu. Z masové směsi tvoříme šišky, které můžeme tvarovat na namočené špejle, nebo je samostatně opékat na středně rozpáleném grilu. Propečenost masa vyzkoušíme propíchnutím jehly. Když z masa vytéká jasně červená šťáva, přendáme maso do kovové misky (nebo zabalíme do alobalu) a necháme na okraji grilu asi 8 - 10 minut dopékat. Masové šišky na grilu podáváme s nejrůznějšími dipy, pečivem a zeleninovými saláty.
Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu
Prodloužený víkend, krásné letní počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí grilovačku.
Bude vonět až k sousedům! Marinovaný bůček na grilu krok za krokem
Recept na marinovaný bůček opečený na grilu, který se podle našeho fotoreceptu zaručené podaří.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena