Maso labužníka Pepana

Recept na dušené hovězí maso.


3.915x
90 min
1×

Ingredience

1 lžíceocet
1 špetkamajoránka
1 kscibule
0.3 kscitron
12 kskapary
2-3 kskyselá okurka
sardelová pasta
600 ghovězí roštěnka
1 lžícezelená petrželka
60 golej nebo sádlo
1 lžičkaworcestrová omáčka
mletý černý pepř
2 ksmenší bobkový list

podle chuti

sůl

na ozdobu

citron

podle potřeby

polohrubá mouka
voda nebo vývar

Postup přípravy

Nadrobno nakrájenou cibuli, kapary a okurky osmahneme na rozehřátém tuku. Přidáme bobkový list, špetku majoránky, jemně posekanou citronovou kůru a posekanou petrželovou nať. Všechno ještě krátce osmahneme. Dochutíme worcestrovou omáčkou a sardelovou pastou. Té vymačkáme z tuby asi 10 - 12 cm. Přilijeme lžíci octa. Do hotového základu vložíme na malé kousky pokrájené maso, podle chuti osolíme a opepříme. Mírně podlijeme a pod pokličkou dusíme. Až je maso měkké, vydusíme až na tuk a zaprášíme moukou. Chvíli osmahneme, pak zalijeme vodou nebo vývarem a ještě několik minut povaříme. Maso labužníka Pepana podáváme s rýží a ozdobíme plátkem citronu.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Maso labužníka Pepana

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena