Domácí marmeláda z čerstvých brusinek je výborná k lívancům, vdolkům, na celozrnné pečivo, ale hodí se i ke svíčkové omáčce. Recept je jednoduchý.
200 g | cukr |
200 ml | voda |
1 ks | hřebíček |
0.5 lžičky | sušená citronová kůra |
250 g | čerstvé brusinky |
Čerstvé bobule brusinek propláchneme studenou vodou. V kastrolu promícháme vodu s cukrem a přivedeme k varu. Do vroucího cukerného roztoku přidáme brusinky a vaříme, dokud bobule nepopraskají. Pak teplotu snížíme, přidáme kůru a hřebíček. Marmeládu z čerstvých brusinek vaříme na mírném ohni, za občasného míchání necháme probublávat asi 15 - 20 minut do zhoustnutí. Ještě teplou marmeládu přendáme do sklenice a uzavřeme. Marmeládu z čerstvých brusinek s kousky bobulek podáváme jako přílohu k sladkým moučníkům, masu a omáčkám.
Rychlá meruňková marmeláda krok za krokem
Recept na vynikající meruňkovou marmeládu. Příprava vám nezabere více než 15 minut.
Marmelády a džemy ke konci léta patří: Sáhněte i po netradičních surovinách
Jahody, rybíz, meruňky nebo třešně - marmelády a džemy z těchto druhů ovoce zná každý. Ale zkoušeli jste připravit džem z dýně, rajčat, brusinek a hrušek? Máme pro vás prima recepty, které vás chuťově překvapí.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena