Tip na nedělní oběd z grilu. Marinovaná vepřová žebírka, která podáváme s grilovanou zeleninou, pečeným bramborem nebo pečivem.
1.5 kg | vepřová žebírka na grilování |
marináda | |
---|---|
4 stroužky | česnek |
3 lžíce | petrželka |
125 ml | olivový olej |
125 ml | červené víno |
5 lžic | sójová omáčka |
0.3 lžičky | chilli koření |
5 lístků | čerstvý rozmarýn |
Masitá vepřová žebírka určená na grilování očistíme vlhkým hadříkem, ochutíme mletým chilli kořením a vložíme na pár hodin do marinády (ideálně přes noc).
Marináda: Česnek oloupeme a prolisujeme. Rozmarýn a petrželku jemně usekáme a promícháme s olejem, sójovou omáčkou, česnekem a červeným vínem.
Marinované maso vyjmeme z marinády a necháme okapat, popřípadě ho osušíme papírovou utěrkou. Maso rozložíme na mřížku a za občasného potírání olejem z marinády, opékáme z obou stran doměkka.
Grilovaná žebírka podáváme s nejrůznějšími dipy, grilovanou a čerstvou zeleninou a pečivem.
Videorecept: Grilované smetanové brambory a cuketový salát
Chystáte se grilovat? Podívejte se, jak se připravuje salát z grilovaných cuket a jak se na grilu zapékají smetanové brambory. Je to opravdu jednoduché.
Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu
Slunečné počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí sváteční grilovačku.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena