Krkovičku omyjeme, osušíme a pokrájíme na řízky, které naklepeme a okraje po obvodu několikrát nařežeme, aby se během pečení nekroutily. Z obou stran řízky osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, potřeme rozetřeným česnekem a dijonskou hořčicí.
Krkovičku necháme volně odpočívat na pultě, nebo ji připravíme už v předvečer a necháme marinovat v chladničce. Čím déle budeme krkovičku marinovat, tím bude maso chutnější a křehčí.
Nové brambory očistíme, pokrájíme na menší kusy a dáme do studené vody. Cherry rajčata omyjeme, česnek a červenou cibuli očistíme a cibuli pokrájíme na měsíčky. Mrkev očistíme a pokrájíme na silnější kolečka. Větvičky čerstvého rozmarýnu omyjeme.
Pekáč vymažeme máslem a kousek másla dáme i do středu. Na dno pekáčku rozložíme scezené brambory, nakrájenou cibuli, cherry rajčata a mrkev, přihodíme 4 celé stroužky česneku, nesolíme a promícháme. Kdo chce, může zeleninu ukládat do pekáče po vrstvách. Na vrch položíme větvičky čerstvého rozmarýnu, přilijeme olej a na zeleninu položíme řízky z marinované krkovičky.
Pekáč přikryjeme alobalem a vložíme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 60 minut. Po této době alobal odstraníme, zeleninu promícháme, krkovičku přelijeme vypečenou šťávou a dopékáme ještě asi 20 - 30 minut do pěkné hnědé barvy. V polovině tohoto času řízky z krkovičky obrátíme.
Marinovanou krkovičku servírujeme horkou s přílohou z pečené zeleniny, která se pekla spolu s krkovičkou. Příprava je jednoduchá a pohodlná. Marinovaná krkovička je velmi chutná a šťavnatá, stejně jako zelenina, kterou můžeme podle vlastní chuti obměňovat, tím je tento recept zároveň velmi variabilní.