Všechny tekuté suroviny před mixováním nezapomeneme v chladničce dobře vychladit a v mrazničce připravíme ledové kostky. Do nádoby mixéru dáme kostky ledu, vlijeme neslazené kokosové mléko, mangový džus, limetkovou šťávu, přidáme třtinový cukr a při vysokých obrátkách mixujeme, dokud nevznikne zpěněný studený nápoj.
Mangovo-kokosový osvěžující koktejl nalijeme do pohárů, ozdobíme lístky čerstvé máty a ihned podáváme. Servírujeme se slámkou, nejlépe s kovovou barovou lžičku, která má dutý konec, z něhož se dá nápoj podle chuti pít a podle potřeby zároveň promíchat, protože kokosové mléko má tendenci se oddělovat.
Pokud tento velmi chutný nápoj servírujeme k slavnostní příležitosti, předtím okraje koktejlových pohárů ponoříme do medu a následně obalíme v kokosové moučce, což po naplnění tímto koktejlem vypadá velmi efektně.
Tento studený nealkoholický nápoj je velmi osvěžující a příjemné kyselé chuti. Pojmenovaní koktejl se používal původně pro míchané alkoholické nápoje, avšak dnes už i pro nealkoholické nápoje.