Vyzkoušejte snadný a chutný vegetariánský recept na zelí dušené s mangem, který výborně chutná s pečenými batáty. Mango-zelí však můžeme podávat i jako přílohu k nejrůznějším masům a těstovinám.
0.5 ks | cibule |
1 ks | mango |
2 lžíce | třtinový cukr |
400 g | kysané zelí |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
drcený kmín |
Kysané zelí vymačkáme a pokrájíme na menší kousky. Nálev odložíme stranou. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Mango oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na drobné kostičky. Na oleji necháme zesklovatět cibulku a za stálého míchání přidáme hnědý cukr. Jakmile se cukr rozpustí a zkaramelizuje, vmícháme nakrájené mango a zelí. Vše ochutíme solí a drceným kmínem, podlijeme malým množstvím vody a zvolna dusíme doměkka. Během dušení směs podléváme zelným nálevem a nakonec necháme tekutinu téměř odpařit. Mango-zelí podle vlastní chuti osolíme, přisladíme nebo okyselíme. Mango-zelí podáváme teplé jako přílohu třeba k bramborám, těstovinám nebo pečeným masům s knedlíkem.
Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem
Recept na dokonalou úpravu červeného zelí s brusinkami, které se skvěle hodí třeba k pečené kachně. Dnes se ho naučíme připravovat krok za krokem.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena