Recept na malinovou marmeládu, která si zachová typickou vůni, barvu i chuť. Je třeba pouze tří surovin. A protože je zimní období a máme zásoby malin v mrazáku, můžeme je použít.
Maliny (klidně i mražené) nasypeme do hrnce s širším dnem a povaříme tak pět minut, ne déle. Pak přisypeme cukr a pektogel – na každý jeden litr (což je asi kilogram malin) přidáme půl kilogramu cukru krupice a jeden pektogel. Mícháme, aby se cukr rozpustil. Když se malinová směs začne znovu vařit, necháme zhruba 4 minuty bublat, poté hned odstavíme. Takto si malinová marmeláda zachová skvělou barvu i vůni.
Ještě horkou malinovou marmeládu nalijeme do zavařovacích skleniček, převrátíme na víčko, aby se dobře zatáhlo a necháme vychladnout.
Malinovou marmeládu podáváme na lívancích, palačinkách, k plnění apod.
Marmelády a džemy ke konci léta patří: Sáhněte i po netradičních surovinách
Jahody, rybíz, meruňky nebo třešně - marmelády a džemy z těchto druhů ovoce zná každý. Ale zkoušeli jste připravit džem z dýně, rajčat, brusinek a hrušek? Máme pro vás prima recepty, které vás chuťově překvapí.
Letní ovoce v receptech: Ovocné koláče, marmelády a nepřekonatelná domácí griotka
Višně, meruňky, maliny a rybíz - také už vám letošní úroda tak trochu přerůstá přes hlavu? Máme pro vás pár osvědčených tipů, co s nasbíraným ovocem.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena