Macháček

10 porci Dort ze špenátu plněný krémem .Doba přípravy asi 90 min. Náročnost střední


0.00x
90 min
Podobné recepty

Postup přípravy

Bílky s cukrem vyšleháme mixérem na maximum, a to tak dlouho, dokud je opravdu hoooodně pevný. Zjistíte to zkouškou, že do sněho namočíte špičku prstu a sníh vám při otočení prstu stojí nahoru a nehne se.

olej rozmixovat se spenatem na jemnou kaši tak hodně mixovat a přidat šťávu z citrónu.

Pak přidáte do dobreho uslehaneho snehu spenatovy olej, žloutek po žloutku, stále při tom mixujete - ale už ne na maximum, a nakonec už jen metličkou ručně přimícháte mouku a citrónovou kůru.

Chcete-li mít korpus takový dokonalý musíte dodržet postup do puntíku, aby se podařil

Pekl jsem na 170 st. cca 40-50 minut v okrouhlé formě o průměru 26 cm. Po upečení jsem nechal 15 minut stát v klidu a pak vyklopil. Formu jsem vytřel olejem a vysypal polohrubou moukou. Je krásné nadýchaný a měkoučký.
Krem podle toho co vám chutná. Já dávám tvaroh ,mascarpone ,kremfresh a šlehačku. Cukr podle chuti .Spodní plát mažu marmeladou lesní plody.

5ks vejce

280 g cukr krupice + 1vanilko.

100g olej pouze slunečnicový
300g špenát čerstvé listy

1špetka sůl

280g hladká mouka

18g prdop
1 menší citron šťáva i kůra
Forma 26cm


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Macháček

Zpět na recept