Zkuste recept na jednoduchý a rychlý müsli dort bez mouky. Je plný jablek, skořice, s lehkým tvarohovým krémem.
těsto | |
---|---|
5 lžic | máslo |
2 lžíce | med |
200 g | müsli |
náplň | |
500 g | jablko |
500 ml | voda |
6 ks | hřebíček |
6 lžic | cukr krystal |
1 lžíce | citronová šťáva |
1 ks | skořice celá |
2 balení | vanilkový pudinkový prášek |
krém | |
250 g | tvaroh |
cukr moučka | |
250 g | mascarpone |
200 ml | smetana ke šlehání |
na ozdobu | |
skořice mletá | |
lupínky mandlí |
1. V misce si smícháme sypané müsli (případně lze nahradit ovesnými vločkami smíchanými s ořechy), rozpuštěné máslo a med. Přemístíme do vymazané dortové formy, vytvarujeme dno dortu a pečeme 10 minut v rozehřáté troubě na 175 °C.
2. V 0,5 l studené vody rozmícháme oba pudinky, jablka očistíme, nakrájíme na malé kostičky a společně dáme do nepřilnavé vysoké pánve nebo hrnce. Přidáme třtinový cukr, celou skořici, hřebíček, citronovou šťávu a vaříme za stálého mícháni do zhoustnutí. Ochutnáme, zda je sladkost v pořádku, případně dosladíme. Celé koření vyjmeme. Náplň necháme trochu vychladnout a navrstvíme na vychladlý korpus.
3. Nakonec si připravíme tvarohový krém. Předšleháme smetanu, přidáme mascarpone a došleháme, ale ne příliš dlouho, aby se mascarpone nesrazilo. Nakonec smícháme s tvarohem (ve vaničce). Ochutnáme a případně dosladíme moučkovým cukrem a navrstvíme na vrch dortu.
4. Müsli dort s jablky necháme ztuhnout v lednici pár hodin, nejlépe přes noc. Můžeme ještě posypat skořicí a okolo přitisknout mandlové lupínky. Müsli dort podáváme vychlazený, nakrájený na klínky.
Posnídejte müsli: Sypané domácí, v podobě müsli tyčinek i v koláči
Müsli nemusí být jen kupované a plné cukru, lze si ho na spoustu způsobů připravit i doma. A vždy budete vědět, co je jeho součástí, co jíte. Oříška, semínka, sušené ovoce a vločky v té nejlepší kombinaci.
Recept na mechový dort krok za krokem
Oslavte jaro s nejzelenějším dortíkem. V našem receptu vám ukážeme, jak si ho připravit krok za krokem. Velmi efektní dort, který báječně vypadá i chutná.
Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!
Recept na jablečnou klasiku, kterou nám pekly už i naše babičky. Hraběnčiny řezy chutnají nejlépe ještě teplé. Vychladnout ani nestihnou, protože se po nich hned zapráší.
autor Markéta v troubě
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena