Recept na lososa zapečeného v listovém těstě se špenátem. Výborný oběd!
4 stroužky | česnek |
1 balení | špenát |
2 balení | losos |
1 balíček | listové těsto (rozválený plát) |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
na potření | |
1 ks | vejce |
podle potřeby | |
máslo |
Listový špenát opláchneme, spaříme vařící vodou, vlijeme do cedníku a necháme odkapat. Lososí filety opláchneme, stáhneme z kůže a nakrájíme na menší dílky. Kousky lososa osolíme a opepříme. Česnek oloupeme a rozkvedláme vejce. Vyválené listové těsto rozkrojíme na dvě poloviny. Na plech dáme pečící papír. Jednu polovinu těsta dáme na plech a poklademe ji polovinou špenátu. Na špenát rozložíme dílky lososa, kterého potřeme rozmačkaným česnekem a dáme na něj tenké plátky másla. Opět zakryjeme špenátem. To vše zakryjeme druhou půlkou těsta, kraje přimáčkneme, aby neutíkala šťáva a povrch pomašlujeme vejcem. Zabaleného lososa se špenátem dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme dorůžova. Lososa zapečeného se špenátem naporcujeme a podáváme třeba s bramborem.
Fotorecept krok za krokem na pečeného lososa s chutnou zeleninovou směsí. Šťavnaté rybí maso, řapíkatý celer, mrkev, hrášek, bylinky a kousek másla, tak málo stačí k vynikajícímu, třeba i vánočnímu, kpokrmu.
autor Moravanda
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena