V mnoha domácnostech nesmí na Vánoce chybět vinná klobása. Vyzkoušejte snadný recept na listové taštičky plněné vinnou klobásou s cibulovou směsí, kterou si můžete připravit i jako pohoštění na Silvestra.
400 g | listové těsto |
náplň | |
---|---|
3 stroužky | česnek |
2 ks | cibule |
2 lžíce | kečup |
300 g | vinná klobása |
100 g | anglická slanina |
podle potřeby | |
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
0.3 lžičky | kari koření |
mletý černý pepř | |
na potření | |
1 ks | vejce |
na ozdobu | |
hrubá sůl |
Oloupanou cibuli a česnek nasekáme najemno. Anglickou slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Vinnou klobásu rozdělíme na špalíky dlouhé asi 4 cm. Na malém množství oleje opečeme kousky klobásy ze všech stran dorůžova a necháme na ubrousku okapat a vychladnout. Na výpeku necháme zesklovatět cibulku s česnekem, přidáme kari koření, sůl a mletý černý pepř a směs zahustíme kečupem. Vše krátce povaříme, odložíme stranou a necháme vychladnout. Listové těsto rozválíme na tenký plát, který nakrájíme na obdélníky. Na každý kousek naneseme cibulovou směs, poklademe kousky opečené klobásy a pevně uzavřeme. Taštičky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova. Listové taštičky s vinnou klobásou můžeme podávat teplé třeba s bramborovou kaší jako hlavní chod, ale i za studena jako chuťovku.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena