Recept na lehký a svěží salát pro letní dny.
salát | |
---|---|
0.3 hlávky | hlávkový salát |
8-10 ks | rajče nebo cherry rajčátka |
1 ks | paprika červená |
1 ks | okurka salátová |
podle chuti | |
1 špetka | sůl |
1 špetka | mletý bílý pepř |
zálivka | |
4 lžíce | panenský olivový olej |
1 lžička | balsamikový ocet (bílý) |
na ozdobu | |
0.5 kostky | sýr balkánský |
Nakrájíme na nudličky několik omytých listů hlávkového salátu, přidáme cherry rajčata nakrájená na půlky nebo čtvrtky, červenou papriku na proužky a okurku hadovku na kostičky. Vše smícháme v míse, přidáme olivový olej, sůl a pepř, můžeme zakápnout trochou balzamikového octa. Nakonec do salátu nastrouháme balkánský sýr. Salát můžeme podávat ihned nebo i vychlazený, hodí se jako příloha například ke grilovaným masům, ale je to i skvělé samostatné letní jídlo.
Polníček a rukola v salátech: Lepší jste nejedli!
Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.
Odlehčete jídelníček pravým řeckým salátem: Bude chutnat jako na dovolené!
Možná jste si pravý řecký salát (choriatiki) oblíbili na některé z dovolených, ale je velmi snadné si ho připravit i doma. Příprava zabere asi 20 minut a výsledek nikdy nezklame. Základem je čerstvá zelenina, sýr feta, olivy, kvalitní olivový olej a oregano.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena