Letní ovocný řez

Osvěžující letní ovocný řez, na kterém si pochutná celá rodina!


0.00x
60 min

Postup přípravy

Na piškot budeme potřebovat 4 vejce, 15 dkg moučkového cukru, 1 dcl oleje, 1 dcl mléka, 25 dkg polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva. Oddělíme žloutky od bílků. Bílky dáme do nádoby určené na šlehání, žloutky dáme do mísy na tření. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky třeme s moučkovým cukrem do husté pěny asi 10 minut (ruční metlou nebo elektrickým ručním šlehačem). Za stálého šlehání postupně přidáváme olej a mléko. Po částech přidáváme prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva. Nakonec do těsta zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na pečícím papírem vyložený plech a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme asi 45 minut.
Na krém si připravíme 1 smetanu ke šlehání, 2 vanilkové cukry a 2 zakysané smetany. Smetanu ke šlehání vyšleháme se dvěma vanilkovými cukry do husté pěny. Do pěny vmícháme zakysané smetany. Vychladlý piškot potřeme krémem a poklademe ovocem dle vlastní chuti. Já používám kiwi, jahody či směs malin, ostružin a borůvek.
Na polevu budeme potřebovat 750 ml vody, 1,5 balení vanilkového pudinkového prášku, 2-3 polévkové lžíce krystalového cukru a 3 polévkové lžíce vitacitu nebo tangu. Ve vodě rozpustíme vitacit/tang a rozmícháme v ní pudinkový prášek. Uvaříme pudink. Během vaření přidáme cukr. Oslazený pudink necháme zchladnout. Připravenou polevu nalijeme na ovoce. Řez necháme ztuhnout alespoň 1 hodinu v lednici. Servírujeme nakrájený na kostky.
Dobrou chuť!
user-icon

autor Hana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Letní ovocný řez

Zpět na recept