Lasagne od Ječáka

Tento recept mě kdysi učila kamarádka. Já ho jen trošičku vylepšila. U nás se po lasagních jen zapráší.


3.6131x
60 min
9×

Postup přípravy

Na másle opražíme hladkou mouku, zalijeme mlékem a uvaříme hustou bešamelovou omáčku, kterou ochutíme špetkou strouhaného muškátového oříšku a solí. Když je dovařená, přidáme osušené žampiony a ještě chvilku povaříme.

Mleté maso opečeme spolu s oreganem, bazalkou a provensálským kořením, přidáme protlaky, podlijeme troškou vody a povaříme.

Zapékací misku, nebo pekáč vymastíme olejem, dáme vrstvu bešamelu, poklademe plátky lasagní, opět bešamel, vrstvu masové směsi, znovu bešamelovou omáčku a takhle opakujeme tři vrstvy. Poslední vrstvou je bešamel. Na ten nakonec navršíme strouhaný sýr a dáme do předehřáté trouby na 200°C zapéci po dobu 30 až 40 minut.

Ihned podáváme.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lasagne od Ječáka

Zpět na recept