Kynuté lívance s jahodovou omáčkou

Recept na lívance podávané s omáčkou z jahod a hrušek.


3.625x
45 min
2×

Ingredience

olej na smažení

těstíčko

1 lžícecukr
500 mlmléko
0.5 ksdroždí
250 gpolohrubá mouka

omáčka

1 lžícemáslo
1 lžičkasolamyl
2 lžícemed
2 kshruška
350 gmražené jahody
3 lžícejahodový sirup
2 lžícetřtinový cukr

Postup přípravy

Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné, přidáme do něj droždí, polohrubou mouku a cukr. Vše dobře promícháme a těsto na lívanečky necháme čtvrt hodiny kynout. Z těsta smažíme na rozpálené pánvi s olejem zlatavé kynuté lívance. Během smažení si připravíme omáčku. Jahody dáme podusit s máslem a sirupem do kastrůlku. Hrušky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Když jsou jahody téměř měkké, přidáme hrušky, cukr a med. Omáčku ještě krátce povaříme a podle potřeby zahustíme trochou solamylu rozmíchaným v troše vody. Jahodovou omáčku již jen krátce povaříme. Kynuté lívance rozdělíme na talíře a přelijeme je jahodovou omáčkou. Kynuté lívance s jahodovou omáčkou ozdobíme grankem, šlehačkou a ihned podáváme.


Tip na zdravou snídani: Rychlé veganské lívance krok za krokem


Vyzkoušejte náš recept na rychlou a zdravou snídani. Lívance chutnají výborně s fíky, které nyní dozrávají a jsou k sehnání v obchodech. Navíc působí blahodárně na imunitní systém a napomáhají trávení.


Tip


Recept na tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou krok za krokem


Tentokrát si připravíme jemné tvarohové knedlíčky v jahodové omáčce. Jen pár surovin stačí k tomuto výbornému pokrmu, který si zamilujete!


Recept

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynuté lívance s jahodovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.