Snadný recept na bezmasý oběd nebo večeři z květáku a kuskusu s chutí kari koření.
1 lžíce | máslo |
1 ks | květák |
1 hrnek | kuskus |
1.5 lžičky | kari koření |
1 svazek | jarní cibulka |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
zeleninový vývar | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř |
Květák a mrkev očistíme a v osolené vodě s kmínem uvaříme doměkka. Uvařený květák vyjmeme z vývaru a rozebereme na růžíčky, mrkev nakrájíme na plátky. Vývar použijeme na přípravu kuskusu. Kuskus promícháme se 3 lžícemi oleje, zalijeme 1,5 hrnku horkého vývaru z květáku, zakryjeme folií a necháme nabobtnat. Očištěnou jarní cibuli nakrájenou na kolečka necháme na oleji zesklovatět. Pak vmícháme kari koření a směs krátce orestujeme. Do tohoto základu vmícháme připravený kuskus, růžičky květáku a mrkev. Směs ochutíme solí a pepřem a zjemníme lžící másla. Květákový kuskus na kari rozdělíme na porce, ozdobíme čerstvou pažitkou a ihned podáváme.
Rychlá příloha i chuťovka: Kuskusové placičky krok za krokem
Celozrnný kuskus, vejce a bylinky. Tak málo stačí k přípravě chutných placiček, které podáváme jako přílohu i chuťovku. Určitě stojí za vyzkoušení. Podrobný FOTORECEPT.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena