Recept na zázvorová kuřecí stehýnka se sójovou omáčkou a hruškami.
2 ks | hruška |
2 lžičky | čerstvý zázvor |
4 ks | malá cibulka |
8 ks | horní kuřecí stehýnko |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
solamyl | |
zálivka | |
4 lžíce | sójová omáčka |
2 lžíce | bílé suché víno |
Kuřecí horní stehýnka zbavíme kůže, omyjeme, osušíme a obalíme v solamylu. Cibuli oloupeme, nakrájíme na osminky a rozebereme na klínky. Čerstvý zázvor oloupeme a nastrouháme na jemno. Hrušky omyjeme, oloupeme, podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Na oleji, opečeme horní kuřecí stehna ze všech stran. Potom teplotu zmírníme a velmi zvolna maso propečeme až ke kosti. Vmícháme zálivku a vše krátce povaříme. Pánev odložíme stranou a zakryjeme poklicí. Na jiné pánvi necháme zesklovatět cibulky a čerstvý zázvor. Potom přidáme opečená stehna i s výpekem a nakonec vmícháme plátky hrušek a pokrm asi minutu necháme prohřát. Zázvorová kuřecí stehýnka na hruškách podáváme s rýží.
Sladké pečení s hruškami: Netradiční perník krok za krokem
Pojďte si s námi zkusit upéct oblíbený moučník trochu jinak. S hruškami chutná perník výborně a navíc hrušky pozitivně ovlivňují náladu a pocity pohody. Na tento recept nepotřebujete ani váhu, tak s radostí do toho!
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena