Připravíme si omáčku. Na másle zpěníme jemně nasekanou menší šalotku. Jakmile začne zlátnout, vsypeme najemno nakrájenou mrkev a společně orestujeme. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Vše zalijeme pomerančovou šťávou a přidáme oloupané a posekané hrušky bez jadřinců. Omáčku trochu svaříme, přilijeme víno a opět necháme trochu svařit. Nakonec vše zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme badyán, skořici a společně dusíme, až mrkev změkne. Vyjmeme koření, omáčku rozmixujeme, propasírujeme přes jemné sítko a vrátíme na sporák. Hruškovou omáčku zredukujeme do finální hustoty a dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou.
Brambory ve slupce nebo bez pokrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Na pánvi na másle orestujeme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu a jarní cibulku. Přidáme ji do uvařených brambor a rozšťoucháme. Podle potřeby brambory osolíme. Několik plátků cibulky si lze nechat na ozdobu.
Kuřecí prsa nakrájíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi s trochou másla je zvolna orestujeme dozlatova. Hotová prsa vyjmeme a uložíme na teplé místo. Na pánev po mase dáme na kolečka nakrájenou hrušku zbavenou jádřince, posypeme lžičkou cukru a necháme trochu zkaramelizovat.
Na nahřáté talíře rozdělíme kuřecí prsa, restovanou hrušku, šťouchané brambory a přelijeme hruškovou omáčkou. Kuřecí prsa v hruškové omáčce se šťouchanými brambory ihned podáváme. Zdobíme podle fantazie.