Bio kuře naporcujeme, prsa vykostíme, zbavíme kůže a rozřežeme na plátky, které osolíme a uložíme do pekáčku. Klidně můžeme použít koupené kuřecí prsa z obchodu. Vymačkáme šťávu z citronu. Petrželovou nať omyjeme a posekáme nadrobno. Mrkev omyjeme, pokrájíme na délku kuřecích prsou, větší část překrojíme ještě po délce na polovinu.
Máslo pokrájíme na asi 10 g plátky. V pekáčku necháme zkaramelizovat cukr krystal, rozpustíme máslo, přidáme připravenou mrkev a za stálého otáčení necháme zkaramelizovat (asi 3 - 5 minut). Přilijeme horkou vodu a citronovou šťávu a přidáme špetku soli. Přikryté dusíme na středním plameni cca 10 minut.
Potom mrkev ještě stále mícháme do úplného odpaření tekutiny a přidáme znovu trochu másla a dokončíme glazování mrkve, což trvá asi 2 - 3 minuty. Necháme úplně vychladnout. Mrkev má zůstat al dente, nesmí být rozvařená.
Česnek očistíme a pokrájíme na plátky. Na kuřecí prsa nasypeme pokrájenou petrželovou nať. Rozložíme na ně vychladlou glazovanou mrkev. Připravená kuřecí prsa na pevno svineme okolo mrkve a hustě obalíme tenkými plátky anglické slaniny.
Do pekáčku dáme plátky česneku pod kuřecí prsa, přilijeme olej a trochu vody. Přikryté alobalem pečeme 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C, potom ještě dopékáme do červena po odstranění alobalu dalších10 minut za přelévání výpekem.
Kuřecí prsa plněná glazovanou mrkví ve slaninovém kabátku podáváme s dušenou rýží, podlijeme vypečenou šťávou a zbytek glazované mrkve podáváme jako delikátní zeleninovou přílohu. Maso je měkké a jemné, přitom není vysušené, ale krásně šťavnaté a má vynikající chuť použitých surovin. Je to velmi jemné a chuťově výborné jídlo.