Recept na šťavnaté pečené kuře, které předem marinujeme v chutné marinádě a na závěr pečení potíráme medovou zálivkou. Stejně lze připravit také králičí maso.
3 stroužky | česnek |
1 lžička | sůl |
2 dl | voda |
2 lžíce | med |
1 kostka | Masox |
2 lžíce | olej |
2 lžíce | sójová omáčka |
2 lžičky | škorobová moučka |
1 | porcované kuře |
1 lžička | pálivá mletá paprika |
Kuře potřeme směsí oleje, sójové omáčky, soli, papriky a česneku a nejméně 2 hodiny (lépe přes noc) necháme uležet.
Troubu předehřejeme, namarinované kuře vložíme na pekáč a pečeme doměkka. Posledních 20 minut přelijeme kuře zálivkou, kterou si připravíme z vody, medu, masoxu. Nakonec přidáme v troše vody rozmíchanou škrobovou moučku. Kuře pečené na medu podáváme s bramborovou kaší nebo jinou oblíbenou přílohou.
Podle tohoto receptu lze stejně dobře a chutně připravit také králíka.
Foto: Profimedia.cz
8 dokonalých receptů na pečené kuře
Jednoduché recepty na oběd, který ocení celá rodina. Pečené kuřátko s masem odpadajícím od kosti a zlatavou křupavou kůrčičkou v osmi různých chuťových variacích.
Úžasně vypadá i chutná: Máslové kuře krok za krokem
Recept na lahodnou omáčku a šťavnaté kuřecí maso. Krok za krokem si za pár minut připravíte skvělou a rychlou večeři.
autor Tým Vaření.cz
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena