Chutná houbová polévka na zahřátí. Recept na tradiční smetanovou polévku s hříbky.
4 ks | vejce |
1 lžíce | máslo |
6 ks | brambory |
1 l | voda |
2 lístky | bobkový list |
1 hrst | hřiby |
1 kelímek | kysaná smetana |
podle chuti | |
---|---|
0.5 lžíce | ocet |
0.5 lžičky | kmín |
nové koření | |
4 kuličky | celý pepř |
1 lžíce | čerstvý kopr |
podle potřeby | |
2 lžíce | hladká mouka |
Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostky. V polévkovém hrnci rozpustíme máslo. Na másle osmažíme nakrájené houby, okmínujeme a po chvíli přidáme nakrájené brambory. Základ kulajdy zalijeme litrem vody a přidáme koření, bobkový list a vaříme asi 20 minut. Smetanu promícháme s moukou, polévku zahustíme, mícháme a povaříme. Kulajdu s hříbky a smetanou dochutíme solí, nasekaným koprem a octem. Kdo chce polévku vylepšit vejcem, tak 3 minuty před koncem vaření do polévky vklepne vejce. Kulajdu s hříbky a smetanou podáváme teplou s pečivem nebo čerstvým chlebem.
Zahřejte se poctivou polévkou: 6 nejlepších receptů na bramboračku, zelňačku i kulajdu
Přišly mrazivé dny a určitě také pociťujete, jak důležité je se v těchto dnech zahřát. Při volbě pokrmů nemůžete šlápnout vedle, když sáhnete po vydatné domácí polévce. Máme pro vás perfektní recepty z brambor, hub a zelí - surovin, které si teď tělo žádá nejvíce.
Recept na houbovou kulajdu se smetanou krok za krokem
Dnes se naučíme klasickou českou polévku - kulajdu, kterou vylepšíme smetanou a silným kuřecím vývarem. Hub jsou již plné lesy, ale pokud na sbírání nemáte čas, nevadí, použít můžete i sušené. Vše podle podrobného FOTORECEPTU.
autor Samman
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena