Recept na lahodnou tomatovou polévku se smetanou a bazalkou
1 ks | cibule |
2 stroužky | česnek prolisovaný |
1 lžíce | olej |
400 ml | passata |
1 l | zeleninový vývar |
1 hrst | bazalka |
1 lžíce | parmazán |
100 ml | rostlinná smetana |
1 lžička | pepř a sůl |
4 ks | mrkev |
5 ks | rajčata |
1 snítka | bobkový list |
Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme nadrobno. Do hrnce na rozehřátý olej přendáme připravenou cibuli a česnek necháme zesklovatět. Mezitím si očistíme mrkev, omyjeme rajčata a obojí nakrájíme na malé kousky. Poté vložíme do hrnce a chvíli restujeme společně s cibulkou. Poté zalijeme vývarem a rajčatovou pasattou, přidáme bobkový list a vaříme zhruba 25 minut. Poté vyndáme bobkový list, přidáme hrst nasekané bazalky a tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka. Poté zalijeme rostlinnou smetanou, osolíme, opepříme a zhruba 5 minut ještě vaříme. Poté stáhneme ze sporáku a můžeme podávat. Polévka výborně chutná posypaná parmezánem a s opečenou topinkou.
Tip na veganskou svačinku: Pečená polenta s dipem krok za krokem
Tip na zdravou svačinu z pečené polenty a dipem z bílého tofu krok za krokem.
Nejlepší podzimní polévky, které spolehlivě zahřejí!
Polévky. Husté, vydatné, plné zeleniny i masa. Těchto 10 receptů doporučujeme vyzkoušet - najdete mezi nimi klasickou bramboračku, kyselici, ale i oblíbenou dýňovou či kukuřičnou polévku, nechybí ani klasický hovězí vývar.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena