Recept na polévku z mladých cuket, kterých jsou teď plné zahrádky. Tahle je s žervé a parmazánem a chutná výborně.
2-3 ks | česnek |
2-3 lžíce | máslo |
3-4 ks | brambory |
1 l | voda |
2 ks | cuketa |
100 g | parmazán |
200 g | žervé |
2-3 ks | jarní cibulka |
1 lžíce | koření Horalka |
3 lžíce | sušené lahůdkové droždí |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý pepř |
Cuketa: Zeleninový poklad v kuchyni, který se hodí k zapékání, grilování i smažení
Cuketu jsme vděčně přijali do jídelníčku jako stále více oblíbenou všestranně využitelnou zeleninu. Bohužel stejně jako je skupina lidí, kteří ji milují a dávají ji téměř do všeho, tak existují lidé, kteří cukety ze srdce nenávidí. Jejich problém je buď ve stravovacích zvycích nebo v tom, že neumí ocenit její jemnost a také ji neumí správně udělat a vždy jim vznikne "bláto", jak tomu říkají. Řekněme si tedy o cuketách něco bližšího.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena