Recept na bramborovou polévku v krémové podobě.
4 stroužky | česnek |
2 lžíce | olej |
1 lžička | sůl |
20 g | máslo |
6-8 ks | brambory |
0.5 lžičky | kmín |
2 ks | šalotka |
1.5 l | zeleninový vývar |
1 lžíce | mletá sladká paprika |
0.3 lžičky | mletý barevný pepř |
2 lžíce | sušená zeleninová směs |
1 lžička | koření Horalka |
1 lžíce | chia semínka |
2 lžíce | sušené lahůdkové droždí |
Středně velké brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli šalotku oloupeme a nakrájíme nahrubo, oloupaný česnek pouze rozkrojíme. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej s máslem, vsypeme šalotku a orestujeme. Poté přidáme česnek, necháme rozvonět, zasypeme mletou sladkou paprikou a krátce orestujeme. Ihned zalijeme vodou či zeleninovým vývarem, přidáme sůl, kmín, pepř, sušenou zeleninovou směs (ze zdravé výživy), koření Horalka a přivedeme k varu. Poté teplotu snížíme a vaříme asi 15 minut do změknutí brambor. Poté bramborovou polévku necháme trochu zchladnout, rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka a dochutíme. Já k dochucení bramboračky používám sušené lahůdkové droždí, podle potřeby ještě dosolíme a dopepříme. Nakonec do bramborové polévky vsypeme chia semínka a promícháme. Krémovou bramboračku podáváme horkou s čerstvým chlebem.
Nejlepší bramboračka: Bez hub se neobejdete a vývar je prostě základ!
Kdo by ji nemiloval, voňavá, hustá a poctivá, taková je bramboračka, kterou si pamatujeme z kuchyně našich babiček. Jak si ji připravit tak, aby se opravdu podařila a chutnala jako za starých časů? Vsaďte při vaření na silný vývar a bez hub snad ani bramboračku nevařte. Nejlepší jsou houby sušené, protože dodají polévce silnější aroma.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena