Vyzkoušejte snadný recept na chutnou krémovou bramborovou polévku, doplněnou ječnými kroupami a vepřovými škvarky.
6 stroužků | česnek |
750 g | brambory |
3 lžíce | sádlo |
1 ks | pórek |
1 ks | velká cibule |
1-1 l | zeleninový vývar |
300 g | kořenová zelenina |
50 g | ječné kroupy |
podle chuti | |
---|---|
6 lžic | masité škvarky Rillettes |
Kroupy připravíme podle návodu na obalu a necháme okapat. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Celer, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kostičky. Očištěný pórek nakrájíme na kolečka. Oloupanou cibuli a česnek jemně usekáme. Na sádle necháme zpěnit cibuli s česnekem, přidáme kmín, kořenovou zeleninu a pórek a asi 5 minut restujeme. Pak k opečené zelenině vmícháme nakrájené brambory, vše podlijeme vývarem a zvolna uvaříme doměkka. Tyčovým mixerem polévku rozmělníme dohladka a podle chuti dosolíme a opepříme. Nakonec vmícháme okapané kroupy a dostatečně prohřejeme. Bramborovou polévku s kroupami rozdělíme na porce, ozdobíme lžící masitých škvarků, podle chuti opepříme a podáváme s pečivem.
(doba přípravy 45 min)
Nejlepší bramboračka: Bez hub se neobejdete a vývar je prostě základ!
Kdo by ji nemiloval, voňavá, hustá a poctivá, taková je bramboračka, kterou si pamatujeme z kuchyně našich babiček. Jak si ji připravit tak, aby se opravdu podařila a chutnala jako za starých časů? Vsaďte při vaření na silný vývar a bez hub snad ani bramboračku nevařte. Nejlepší jsou houby sušené, protože dodají polévce silnější aroma.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena