Recept na králičí stehna připravovaná na jalovci, která podáváme se slaninovými knedlíčky.
40 g | slanina |
2 dl | mléko |
1 ks | cibule |
0.3 ks | celer |
8 kuliček | jalovec |
1 ks | bobkový list |
3 kuličky | nové koření |
1 dl | bílé víno |
1 hrst | cibule |
1 ks | mrkev (větší) |
10 kuliček | celý černý pepř |
4 ks | králičí stehno |
1 ks | petržel |
podle chuti | |
---|---|
cukr | |
sůl | |
mletý zázvor | |
příloha | |
60 g | slanina |
1 ks | vejce |
4 ks | houska |
1 hrst | sekaná petržel |
50 g | hrubá mouka |
podle potřeby | |
vývar | |
máslo |
Slaninu nakrájíme na malé hranolky. Cibuli a zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Králičí stehna omyjeme, osušíme, prošpikujeme a na másle ze všech stran opečeme dorůžova. Maso přendáme do pekáče. Na výpeku necháme zpěnit cibuli, vmícháme nakrájenou zeleninu, trochu cukru a vše orestujeme. Přendáme k masu, osolíme, okořeníme, podlijeme vínem a vývarem a v předehřáté troubě upečeme doměkka. Králičí stehna vyjmeme a uchováme na teple. Ze zeleniny odstraníme koření, podle potřeby přilijeme vývar a vše rozmixujeme v hladkou omáčku. Králičí stehna na jalovci podáváme se slaninovými knedlíčky, které chuť pokrmu výborně doplňují. Příprava knedlíčků: Cibuli a slaninu nakrájíme najemno. Petrželku jemně usekáme. Mléko prošleháme s vejcem, osolíme a opepříme. Housky nakrájíme na malé kostičky. Na rozškvařené slanině orestujeme cibuli a kostičky housky dozlatova. Vychladlé přelijeme mlékem, necháme řádně vsáknout. Přidáme, mouku, bylinky, sůl, zázvor a vypracujeme těsto, ze kterého mokrýma rukama tvoříme knedlíčky. Slaninové knedlíčky vaříme zvolna v mírně vroucí vodě 7 - 10 minut.
Není nad českou klasiku! Dnes si krok za krokem připravíme pečeného králíka se zelím
Dnes se naučíme krok za krokem připravit šťavnatého pečeného králíka na bílém víně s vůní rozmarýnu, skvělou přílohou je červené zelí s brusinkami.
Tradiční český králík s brambory a řepou
Ostřílený šéfkuchař restaurace Hotelu Kašperk v Kašperských horách pro nás připravil českého králíka. Vychutnejte si ho s brambory a řepou v moderním pojetí české kuchyně.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena