Pokud vám vadí chuť čerstvého kopru, ochutnejte omáčku z kopru nakládaného. Nebude tolik aromatická.
1 lžička | sůl |
1 ks | vejce |
4 lžíce | máslo |
1-2 lžíce | ocet |
0.5 l | mléko |
1 ks | cibule |
0.5 l | voda |
3-4 lžíce | cukr krupice |
1 kelímek | kysaná smetana |
4-5 lžic | hladká mouka |
250 g | nakládaný kopr |
Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a upražíme jíšku. Pak pomalu a za stálého míchání přidáváme studenou vodu, nakonec mléko a osolíme. Mícháním dosáhneme hladké omáčky. Do omáčky vsypeme nakrájený kopr a promícháme. Ochutíme nálevem nebo octem a cukrem. Před dokončením přidáme kysanou smetanu a rozmíchané vajíčko ve lžíci mléka nebo vody. Koprovku podáváme s houskovým knedlíkem nebo bramborem a vařeným vajíčkem.
Videorecept: Koprovka nebo křenovka podle Anny
Mám tu pro vás jeden základ, ze kterého snadno vytvoříte obě varianty. No a to vše bez mouky!!
autor Stáňa
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena