Koblihy s čokoládovou polevou

Osvědčený recept na jemné a chutné koblihy, které jsou vláčné i další den.


3.37x
160 min
3×

Postup přípravy

Do pekárny vložíme všechny suroviny na těsto. Začínáme od tekutých ingrediencí (mléko, žloutky, rozpuštěné máslo) a potom přidáme cukr moučka, cukr krupice, hladkou a polohrubou mouku a kvasnice. Zvolíme příslušný program a počkáme, až nám těsto vykyne. Kdo chce, zadělá si těsto ručně v míse.

Těsto po vykynutí vyklopíme na vál posypaný moukou a rozválíme na plát vysoký 1 cm. Vezmeme příslušné velké vykrajovátko a vykrajujeme kolečka a malým vykrajovátkem potom vykrojíme střed. Koblihy necháme na vále ještě vykynout.

Mezitím si připravíme tuk na smažení, můžeme použít i olej. Když se nám tuk na smažení v hrnci rozpustí a rozehřeje na teplotu smažení, začneme vkládat koblihy. Smažíme po obou stranách dozlatova a po usmažení necháme koblihy vychladnout.

Na polevy si přichystáme různě barevné čokoládové polevy, do kterých koblihy máčíme do poloviny a následně posypeme různě barevným sypáním.

Koblihy s čokoládovou polevou podáváme jako výborný moučník k odpolední kávě.
user-icon

autor Janka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Koblihy s čokoládovou polevou

Zpět na recept