Vaření.czReceptyKoblihy s čokoládovou polevou

Koblihy s čokoládovou polevou

Osvědčený recept na jemné a chutné koblihy, které jsou vláčné i další den.


3.37x
160 min
3×

Ingredience

těsto

60 gmáslo
250 mlmléko
3 ksžloutky
2 lžičkycukr krupice
80 gcukr moučka
30 gkvasnice
100 ghladká mouka
400 gpolohrubá mouka

podle potřeby

tuk na smažení

poleva

čokoládová poleva

na ozdobu

cukrové barevné sypání

Postup přípravy

Do pekárny vložíme všechny suroviny na těsto. Začínáme od tekutých ingrediencí (mléko, žloutky, rozpuštěné máslo) a potom přidáme cukr moučka, cukr krupice, hladkou a polohrubou mouku a kvasnice. Zvolíme příslušný program a počkáme, až nám těsto vykyne. Kdo chce, zadělá si těsto ručně v míse. Těsto po vykynutí vyklopíme na vál posypaný moukou a rozválíme na plát vysoký 1 cm. Vezmeme příslušné velké vykrajovátko a vykrajujeme kolečka a malým vykrajovátkem potom vykrojíme střed. Koblihy necháme na vále ještě vykynout. Mezitím si připravíme tuk na smažení, můžeme použít i olej. Když se nám tuk na smažení v hrnci rozpustí a rozehřeje na teplotu smažení, začneme vkládat koblihy. Smažíme po obou stranách dozlatova a po usmažení necháme koblihy vychladnout. Na polevy si přichystáme různě barevné čokoládové polevy, do kterých koblihy máčíme do poloviny a následně posypeme různě barevným sypáním. Koblihy s čokoládovou polevou podáváme jako výborný moučník k odpolední kávě.
user-icon

autor Janka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Koblihy s čokoládovou polevou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena