Klasický květákový mozeček s bramborem a okurkami. Kdo by nemiloval tuto klasiku.
4 ks | vejce |
3 ks | cibule |
1 ks | květák |
2 lžíce | olej na smažení |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
příloha | |
4 porce | brambory vařené |
Do většího hrnce dáme vařit osolenou vodu, až začne vřít, vložíme květák nakrájený na růžičky, vaříme maximálně 10 minut. Po uvaření vodu slijeme a květák necháme vychladnout. Mezitím si nakrájíme na drobno cibulku. Květák rozmačkáme v hrnci, třeba vidličkou. Na pánvi nebo v hrnci osmahneme cibulku dozlatova a na cibulku nasypeme rozmačkaný květák. Přidáme vejce, sůl, pepř a vše necháme za občasného míchání spojit. Květákový mozeček podáváme s vařeným bramborem a okurkovým salátem. Poznámka: Krom pepře a soli můžeme přidat také drcený kmín.
Květákové variace: Smaženým květákem nic nezkazíte, ale tyhle recepty rozhodně zkuste!
Poradíme vám, jak květák chutně a co nejčastěji zařadit do jídelníčku. Květák se dá připravit jak pouhým povařením a klasickým smažením, tak i šikovně zapékat, tvořit z něj nejrůznější placičky, karbanátky, obohatit jím polévky či saláty, zapracovat do směsí třeba s kuskusem a také celý květák naplnit a zapéct. Zkuste některý z vybraných receptů.
Chutně připravený květák? Zkuste tyhle květákové karbanátky!
Květákové karbanátky jsou levné, ale přitom velmi chutné a vděčné. Dnes vám jejich přípravu ukážeme krok za krokem, takže je zvládne opravdu každý.
autor Martin
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena