Klasické kuře na paprice

Velmi jednoduchý recept na kuře na paprice.


4.51049x
75 min
170×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Kuře očistíme a naporcujeme. Na másle osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Když je cibule zlatavá, vmícháme mletou papriku. Po zpěnění zalijeme trochou vody, přidáme osolené porce kuřete a dusíme pod pokličkou. Při dušení porce obracíme a podléváme vodou. Měkké porce kuřete vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili z mouky a másla, rozšleháme a povaříme nejméně 20 minut v hustší omáčku. Zalijeme smetanou, necháme přejít varem, přisolíme. Omáčku přecedíme na porce kuřete a prohřejeme. Klasické kuře na paprice podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami.


Úvodní foto: Shutterstock.com


Zobrazit další recepty pro z kuřecího masa


Recept na kuře na paprice krok za krokem


Dnes si uvaříme opravdovou babiččinu klasiku - kuře na paprice ve smetanové omáčce. Podle našeho fotoreceptu jej zvládnou i úplní začátečníci ve vaření.


Recept


Jak uvařit poctivý houskový knedlík


Václav Frič - šéfkuchař restaurace Na pekárně, nás v následujícím videu naučí vařit poctivý houskový knedlík.


Jak


 


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Klasické kuře na paprice

Zpět na recept