Velmi jednoduchý recept na kuře na paprice.
50 g | máslo |
1 ks | cibule |
4 porce | kuře |
40 g | hladká mouka |
2 dl | smetana (12%) |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletá sladká paprika |
Úžasně vypadá i chutná: Máslové kuře krok za krokem
Recept na lahodnou omáčku a šťavnaté kuřecí maso. Krok za krokem si za pár minut připravíte skvělou a rychlou večeři.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Kuře očistíme a naporcujeme. Na másle osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Když je cibule zlatavá, vmícháme mletou papriku. Po zpěnění zalijeme trochou vody, přidáme osolené porce kuřete a dusíme pod pokličkou. Při dušení porce obracíme a podléváme vodou. Měkké porce kuřete vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili z mouky a másla, rozšleháme a povaříme nejméně 20 minut v hustší omáčku. Zalijeme smetanou, necháme přejít varem, přisolíme. Omáčku přecedíme na porce kuřete a prohřejeme. Klasické kuře na paprice podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami. Úvodní foto: Shutterstock.com
Recept na kuře na paprice krok za krokem
Dnes si uvaříme opravdovou babiččinu klasiku - kuře na paprice ve smetanové omáčce. Podle našeho fotoreceptu jej zvládnou i úplní začátečníci ve vaření.
Jak uvařit poctivý houskový knedlík
Václav Frič - šéfkuchař restaurace Na pekárně, nás v následujícím videu naučí vařit poctivý houskový knedlík.
autor kacenka.hvezdicka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.