Jemné nadýchané lívance udělají radost při každé příležitosti. A s ostružinami použitými ke zdobení se krásně vyrovnají chutě.
1 lžíce | cukr |
4 lžíce | olej |
1 špetka | sůl |
2 ks | vejce |
0.5 l | kefír |
2 lžíce | cukr moučka |
1 lžíce | soda |
1 kelímek | zakysaná smetana |
0.5 hrnku | polohrubá mouka |
1 sklenice | ostružinová marmeláda |
1 hrst | ostružiny |
V 1/2 litru kefíru rozšleháme dvě vejce, přidáme lžíci cukru, špetku soli, půl hrnku polohrubé mouky a nakonec lžíci jedlé sody. Vše důkladně promícháme. Z jemného litého těsta, které vléváme do lívanečníku, připravujeme po obou stranách dozlatova upečené lívance. Hotové lívance potřeme ostružinovou marmeládou, posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme šlehačkou nebo zakysanou smetanou. Dozdobíme čerstvými ostružinami.
Sklízíme a zavařujeme maliny a ostružiny
Právě teď dozrávají na našich zahrádkách sladké maliny. Ke konci prázdnin se přidají i temně fialové ostružiny. Tento článek vám pomůže s jejich zpracováním.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena