Recept na zajímavou variantu krobeše, která je oblíbená hlavně na Českokrumlovsku.
náplň | |
---|---|
3 lžičky | cukr |
1 kelímek | mascarpone |
80 ml | silná černá káva |
1 balení | skořicový cukr |
1 balení | tvrdý tvaroh |
1 balení | cukrářské piškoty |
na potření | |
1 ks | žloutek |
těsto | |
1 balení | listové těsto |
Rozbalíme listové těsto a celou jeho plochu nastrouháme tvrdý tvaroh. Utřeme jeden kelímek mascarpone s cukrem a opět jej rovnoměrně rozetřeme po celé ploše. Podle chuti lze posypat skořicovým cukrem. Do spodní části těsta položíme ve dvou řadách cukrářské piškoty a zalijeme je přibližně 80 ml studené překapávané kávy. Káva může být i rozpustná. Od spodní hrany zabalíme do úhledné ruličky, postupujeme podobně jako při přípravě sushi. Po zabalení do ruličky potřeme žloutkem a můžeme opět lehce posypat skořicí. Krobeše vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme přibližně 15 - 18 minut. Po upečení necháme krobeše vychladnout a nakonec ozdobíme cukrem moučka. Kávový krobeš na italský způsob podáváme nakrájený na kolečka. Skvělý je i vychlazený a podávaný s kopečkem zmrzliny.
Nejoblíbenější moučníky s tvarohem: Vrhněte se na pečení a oslaďte život celé rodině
Také milujete tvarohové koláče a dorty? Máte rádi sladkou klasiku, nebo naopak rádi zkoušíte nové recepty? Přinášíme vám výběr 10 moučníků, které rozhodně nezklamou.
autor CandyMountain
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena