Kávový krém Pasticcera

Výborný italský krém s příchutí kávy. Používá se na náplně do dortů, piškotového těsta. Recept s jednoduchou přípravou.


4.835x
20 min
2×

Ingredience

150 gcukr
4 ksžloutek
500 mlmléko
50 ghladká mouka
10 ginstantní káva

Postup přípravy

Do hrnce dáme ohřát mléko, půl hrnku si necháme stranou. Před varem sundáme z ohně, přidáme kávu a vložíme opět na plotnu. Mícháme, dokud se káva zcela nerozpustí.

V misce zpracujeme žloutky s cukrem pomocí elektrického mixeru do krémové pěny. Do vajec postupně nalijeme jednu třetinu z teplého mléka. Za stálého míchání metličkou do žloutků s mlékem přidáváme pomalu prosetou mouku případně kukuřičný škrob. Žloutkovou směs s cukrem přidáme do zbytku teplého mléka na plotně a opět přivedeme k varu. Za stálého míchání dolijeme pomalu zbytek studeného mléka, které jsme si nechali stranou. Kávový krém Pasticerra mícháme, abychom neměli hrudky.

Jakmile nám kávový krém zhoustne, odstavíme jej a za občasného míchání necháme vychladnout.

Vychlazený kávový krém Pasticcera přikryjeme transparentní folií a můžeme použít k plnění sladkostí.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kávový krém Pasticcera

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena