Oblíbená pikantní pochoutka s masem a výraznou navinulou chutí nakládané zeleniny.
směs | |
---|---|
500 g | kuřecí maso |
2 lžíce | olej |
1 ks | velká cibule |
4 ks | okurka sterilovaná |
1 sklenice | kapie sterilovaná |
3 lžíce | rajský protlak |
podle chuti | |
2 lžičky | pepř a sůl |
1 lžička | mleté chilli koření |
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi. Až maso chytne zlatavou barvu, mírně podlijeme a necháme dusit pod poklicí. Mezitím si připravíme zeleninu a nakrájíme ji na malé kousky - sterilovanou okurku, sterilované kapie nebo čerstvou červenou papriku a cibuli. Zeleninu přidáme k téměř změklému masu a společně dusíme. Asi po deseti minutách přidáme rajský protlak, promícháme, dochutíme podle potřeby a nakonec přidáme pálivou papriku nebo chilli, aby pokrm dostal potřebný říz. Ještě chvíli necháme povařit a můžeme servírovat. Podáváme s hranolkami nebo rýží, ale hodí se i k topinkám.
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
Levná a rychlá večeře: Kuřecí placičky se sýrem a bazalkou krok za krokem
Skvělý tip na rychlou a chutnou večeři. Kuřecí placičky si můžete vždycky obměnit přidáním oblíbené suroviny, kterou máte rádi, ale také podle toho, co máte v lednici.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena