Karfionátky

K podzimnímu obědu je dobrý i květák jako karbanátek.


5.02x
60 min

Ingredience

1 ksvejce
strouhanka
mléko
1 kshouska
1 kskvěták
4 plátkyanglická slanina
100 gšunkový salám
1 špetkastrouhaný muškátový oříšek
4 ksbrambory vařené ve slupce

podle chuti

sůl
čerstvá petrželka
mletý černý pepř

trojobal

1 ksvejce
strouhanka
hladká mouka

Postup přípravy

Den předem vařené brambory ve slupce si oloupeme. Ve slané vodě uvařený a vychladlý květák rozebereme na růžičky a na masovém mlýnku ho pomeleme spolu s bramborami a s navlhčenou houskou v mléce. Směs osolíme, opepříme, přidáme trochu muškátového oříšku, jedno vejce a pokrájenou anglickou slaninu a salám. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Z hmoty děláme malé válečky, které obalíme v hladké mouce, vejci rozšlehaným se zelenou petrželkou a naposled ve strouhance. Karfionátky smažíme v rozpáleném oleji. Osmažené karfionátky podáváme s bramborovou kaší, tatarkou a okurkovým salátem.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Karfionátky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena