Veganský recept vhodný i pro děti. Placky jsou ze zbylé bramborové kaše a jsou překvapivě chutné.
80 g | celer |
50 g | pórek |
1 ks | mrkev |
3 lžíce | hrubá mouka |
3 lžíce | hrášek sterilovaný |
4 lžíce | cizrnová mouka |
400 g | bramborová kaše |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
na obalení | |
hrubá mouka | |
podle potřeby | |
olej na smažení |
Očistíme si zeleninu. Menší mrkev a celer nastrouháme nahrubo, pórek nakrájíme na kolečka, hrášek scedíme a necháme okapat. Veškerou takto připravenou zeleninu vmícháme do bramborové kaše, přidáme cizrnovou a hrubou mouku a směs podle chuti dosolíme. Z hmoty lžící vykrajujeme větší kusy, obalujeme je v hrubé mouce a smažíme oleji. Přestože vypadá, že se bude hmota drobit, nebo rozpadat, placky drží krásně, takže lze dělat placičky i větší. Karbanátky z bramborové kaše jsou dobré samotné, chutnají se salátem z kyselého zelí, ale lze je použít i jako netradiční přílohu. Jsou moc dobré i za studena. Tip: Karbanátky z bramborové kaše lze obalit místo mouky i ve strouhance.
Brambory: Obyčejná surovina, se kterou se dá kouzlit
Brambory, jak klasická a levná surovina, ale s tolika možnými úpravami. Samozřejmě je možné brambory jednoduše uvařit a podávat, ale existují mnohem nápaditější úpravy této po celém světě oblíbené zeleniny. Zkoušeli jste brambory naplnit a usmažit? Slyšeli jste o bramborovém závinu naslano? Máte rádi opékanou bramborovou kaši? Pokud vám tyto recepty nic neříkají, pojďme se na ně společně podívat.
autor Kkuli
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena