Karbanátky z bramborové kaše

Veganský recept vhodný i pro děti. Placky jsou ze zbylé bramborové kaše a jsou překvapivě chutné.


0.00x
25 min

Postup přípravy

Očistíme si zeleninu. Menší mrkev a celer nastrouháme nahrubo, pórek nakrájíme na kolečka, hrášek scedíme a necháme okapat. Veškerou takto připravenou zeleninu vmícháme do bramborové kaše, přidáme cizrnovou a hrubou mouku a směs podle chuti dosolíme.

Z hmoty lžící vykrajujeme větší kusy, obalujeme je v hrubé mouce a smažíme oleji. Přestože vypadá, že se bude hmota drobit, nebo rozpadat, placky drží krásně, takže lze dělat placičky i větší.

Karbanátky z bramborové kaše jsou dobré samotné, chutnají se salátem z kyselého zelí, ale lze je použít i jako netradiční přílohu. Jsou moc dobré i za studena.

Tip: Karbanátky z bramborové kaše lze obalit místo mouky i ve strouhance.
user-icon

autor Kkuli


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Karbanátky z bramborové kaše

Zpět na recept