Kakaový salám s mandličkou

Nepečené vánoční cukroví, které vždy ozdobí sváteční stůl a získá si oblibu svou jednoduchostí.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Připravíme si klasické těsto, jaké lze použít třeba i na oblíbené včelí úly. Piškoty umeleme, přidáme cukr, máslo, kondenzované mléko, kakao, trochu rumu a teplé vody. Můžeme přidat ještě nasekané ořechy či kandované ovoce, k přípravě tohoto druhu cukroví se fantazii meze nekladou a hodí se sem takřka cokoliv, co máme rádi. Vše smícháme, až nám vznikne těsto správné a nelepící se konzistence.

Z těsta vyválíme užší válečky, které necháme nějakou dobu ztuhnout v lednici, stačí cca hodinu. Poté kakaové salámky krájíme na širší kolečka, do kterých v našem případě ještě vmáčkneme půlku spařené a oloupané mandle.

Plátky kakaového salámu s mandličkou klademe do úhledné řady na tác k ostatnímu cukroví.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kakaový salám s mandličkou

Zpět na recept