Recept na restovaná minutková játra se smetanovou omáčkou a zeleným pepřem.
0.5 lžičky | hořčice plnotučná |
150 ml | smetana ke šlehání |
500 g | kachní játra |
4 lžíce | nakládaný zelený pepř |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
hladká mouka | |
podle chuti | |
sůl | |
čerstvě drcený černý pepř |
Játra očistíme, nakrájíme na stejnoměrné kousky a silně ze všech stran posypeme čerstvě drceným pepřem a poté kousky obalíme v hladké mouce. Zelený nakládaný pepř necháme okapat a ve smetaně rozkvedláme plnotučnou hořčici. Na malém množství oleje zprudka orestujeme játra ze všech stran dozlatova. Poté je přendáme do mísy, osolíme, zakryjeme alobalem a necháme asi 5 - 8 minut odležet. Játra mají být křehká a na řezu růžová. Mezitím k výpeku přidáme máslo, okapaný zelený pepř a vše podlijeme ochucenou smetanou. Omáčku ochutíme solí a krátce povaříme do zhoustnutí. Kachní játra rozdělíme na porce, přelijeme pepřovou omáčkou a podáváme s opečeným bramborem a zeleninovým salátem.
Svatomartinský speciál: Návod na dokonalou hostinu krok za krokem
Svatomartinské slavnosti jsou vlastně takovou generálkou na Vánoce. A každý rok se na ně těší čím dál více lidí. Voňavá pečená husa s křupavou kůrčičkou, nadýchané knedlíky na vícero způsobů a výborné domácí zelí. Když k tomu přidáte ještě husí kaldoun, paštiku a jako sladkou tečku svatomartinské rohlíčky nebo posvícenské koblihy, budete na opěvovanou gastronomickou událost dlouho vzpomínat.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena