Vyzkoušejte recept na chutné spojení opečených kachních jater a karamelizovaných jablek.
kachní játra | |
kyselé jablko | |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
citronová kůra | |
mletý černý pepř | |
lime štáva | |
na ozdobu | |
petrželka | |
podle potřeby | |
hladká mouka | |
Calvados |
Do pánve nasypeme třtinový cukr, necháme ho zkaramelizovat a zalijeme trochou vody. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Přidáme na pánev spolu s limetovou šťávou, citronovou kůrou a Calvados a necháme podusit.
Na talíř nasypeme trochu hladké mouky, osolíme, opepříme a promícháme. Ve směsi obalíme játra, která následně orestujeme na rozpálené pánvi.
Jablka nandáme na talíř, ozdobíme petrželkou a přidáme orestovaná játra. Kachní foie gras s karamelizovanými jablky posolíme a podáváme.
Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!
Svatomartinský speciál: Návod na dokonalou hostinu krok za krokem
Svatomartinské slavnosti jsou vlastně takovou generálkou na Vánoce. A každý rok se na ně těší čím dál více lidí. Voňavá pečená husa s křupavou kůrčičkou, nadýchané knedlíky na vícero způsobů a výborné domácí zelí. Když k tomu přidáte ještě husí kaldoun, paštiku a jako sladkou tečku svatomartinské rohlíčky nebo posvícenské koblihy, budete na opěvovanou gastronomickou událost dlouho vzpomínat.
autor Zdeněk Pohlreich
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena