Recept na oblíbený sladký dezert trochu jinak. Zkuste a jiné už dělat nebudete.
6 lžic | olej |
1 špetka | sůl |
6 ks | vejce |
750 g | mléko |
250 g | voda |
2 balíčky | vanilkový cukr |
60 dkg | hladká mouka |
6 lžic | mandlové amaretto |
podle potřeby | |
---|---|
olej na smažení |
V míse smícháme mléko, vodu, vejce, olej, mandlové amaretto nebo rum, vanilkový cukr a špetku soli. Za stálého šlehání pomalu přisypáváme mouku a šleháme, až nám vznikne hladké těsto. Připravené těsto na francouzské palačinky necháme půl hodiny odležet.
Poté palačinky pečeme na teflonové pánvi s minimem tuku.
Jemné francouzské palačinky plníme podle chuti a ihned podáváme na snídani či jako sladký dezert.
Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou
Znáte lepší sladkou snídani než právě připravené palačinky? Máte je rádi s marmeládou, čokoládou, tvarohem či plněné ovocem? Tyto recepty na palačinky jsou jednoduché, rychlé a prověřené, zkusit můžete i zdravější variantu a do těsta přidat ovesné vločky. Jen se po nich zapráší!
Palačinky a lívance jsou zárukou úspěchu - chutnají opravdu všem a dají se připravit na sto způsobů. Máme pro vás recepty na palačinky a lívance, které se netrhají, po upečení jsou krásně zlatavé a mají skvělou chuť. Stačí si vybrat!
autor milaček001
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena