Recept na ragú z jelení kýty dušené se žampiony. Pokrm podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou těstoviny.
100-150 ml | smetana |
200 g | žampiony |
1 ks | bobkový list |
100-150 ml | bílé víno |
60 g | anglická slanina |
1 ks | červená cibule |
1 hrst | čerstvá petrželka |
1 snítka | čerstvý rozmarýn |
500 g | jelení kýta |
1 ks | bílá paprika |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
vývar | |
máslo | |
hladká mouka | |
podle chuti | |
sůl | |
kmín | |
mletý černý pepř |
Jelení kýtu očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Oloupanou větší cibuli nakrájíme na proužky. Kapii očistíme od jadérek a nakrájíme na drobné kostičky. Prorostlou slaninu nakrájíme na drobnější hranolky. Oloupané žampiony nakrájíme na plátky. Na pánvi s malým množstvím oleje nebo sádla rozškvaříme slaninu, pak vmícháme cibulku, kterou necháme zesklovatět. Poté přidáme kousky masa. Maso za stálého míchání necháme zatáhnout, pak přidáme koření (kmín, rozmarýn a bobkový list), podlijeme vínem a vývarem a zakryté zvolna dusíme. K poloměkkému masu pak přidáme nakrájené žampiony, kapii a dodusíme doměkka. Nakonec jelení ragú zjemníme smetanou a podle potřeby zahustíme kousky másla obalenými v hladké mouce. Jelení kousky na žampionech dochutíme nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Jelení kousky na žampionech podáváme se širokými nudlemi.
Tajný recept myslivců: Perníkový zvěřinový guláš na víně a rozmarýnu
Připravit zvěřinový guláš není nic složitého, pokud máte ten správný recept. Špetka rozmarýnu a kapka vína jsou zárukou úspěchu.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena