Recept na lehký hlávkový salát s chutným dresinkem, který je dobrý jako předkrm nebo příloha k jídlu.
dresink | |
---|---|
2 lžičky | cukr |
0.5 lžičky | ocet |
3 lžíce | smetanový jogurt |
podle chuti | |
3 ks | ředkvičky |
salát | |
1 svazek | hlávkový salát |
Salát opláchneme, rozdělíme na menší kousky a dáme do mísy. Do misky nebo hrnku dáme 3 lžíce jogurtu, 2 lžičky cukru, polovinu čajové lžičky octa a vše pořádně smícháme. Dresink nalijeme do mísy se salátem a promícháme. Pokud chceme, můžeme přidat pro lepší barvu pár ředkviček. Pokud salát nebudeme jíst hned, dáme jej do lednice a dresink přilijeme těsně před podáváním. Ředkvičky můžeme dát do salátu hned. Jednoduchý letní salát můžeme podávat samotný nebo jako přílohu k různým pokrmům.
Polníček a rukola v salátech: Lepší jste nejedli!
Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.
Videorecept: Zeleninový salát podle Anny
Univerzální recept na zeleninový salát, který můžete udělat i 100× jinak. Vypadá i chutná skvěle.
autor Teri vaří
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena