Možná vám kupované marmelády nevyhovují, nebo máte letos zkrátka velký přebytek třešní. A tak se přímo nabízí příležitost k tomu, pustit se do vlastní domácí marmelády.
1 kg | třešně |
500 g | želírovací cukr |
3 lžíce | citronová šťáva |
4 lžíce | brandy |
150 ml | voda |
Třešně omyjeme a vypeckujeme, dáme do většího hrnce, zalijeme 150 ml vody a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni, občas promícháme. Asi po čtvrt hodině přidáme želírovací cukr, citronovou šťávu a kvalitní brandy. Znovu přivedeme k varu a necháme zvolna provářet. Po další čtvrt hodině by rozměklé plody spolu se šťávou měly začít vytvářet hustší konzistenci, můžeme si pomoci také tyčovým mixérem. Marmeláda prováříme ještě asi deset minut, do zhoustnutí. Marmeláda by měla být v tuto chvíli úplně hladká a měla by mít sytou tmavou barvu.
Ještě za horka plníme třešňovou marmeládu s brandy do čistých a sterilizovaných sklenic a dobře uzavřeme. Třešňovou marmeládu skladujeme v suchu a temnu.
Letní ovoce v receptech: Ovocné koláče, marmelády a nepřekonatelná domácí griotka
Višně, meruňky, maliny a rybíz - také už vám letošní úroda tak trochu přerůstá přes hlavu? Máme pro vás pár osvědčených tipů, co s nasbíraným ovocem.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena