Jarní pórková polévka s hráškem

Snadný recept na jemnou polévku z pórku s hráškem a vejcem, která je vhodná třeba při velikonočních svátcích.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Pórek očistíme, zbavíme zdřevnatělých částí a nakrájíme na velmi tenké nudličky. Bílou část jarní cibulky nasekáme najemno a oloupaný stroužek česneku nakrájíme na jemné plátky. Hrášek podusíme na jedné lžíci másla se solí a pepřem doměkka. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na plátky.

V hrnci na 3 lžících másla osmahneme cibulku s česnekem a 2/3 nakrájeného pórku. Pak přidáme mouku, ještě asi 3 minuty opékáme a za stálého míchání zalijeme vývarem. Vše přivedeme k varu, přidáme sůl, pepř a tymián a zvolna vaříme asi 15 minut. Poté ponorným mixerem polévku rozmělníme dohladka, opět přivedeme k varu a přidáme zbývající pórek a připravený hrášek. Polévku ještě asi 5 minut povaříme a podle potřeby dochutíme.

Jarní pórkovou polévku s hráškem rozdělíme na porce, ozdobíme plátky vařených vajec, posypeme pažitkou a ihned podáváme.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jarní pórková polévka s hráškem

Zpět na recept