Recept na polévku z lístků medvědího česneku, kterého je právě v tyto dny dostatek.
4 ks | brambory |
100 ml | smetana |
1.2 l | voda |
1.5 svazku | medvědí česnek |
1 kostka | zeleninový Bio bujón |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý bílý pepř | |
muškátový oříšek |
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a dáme vařit s kostkou bio zeleninového bujonu. Listy medvědího česneku důkladně opláchneme, okrájíme stonky a lístky nakrájíme na malé kousky. Když máme brambory téměř měkké, přidáme česnek a krátce povaříme. Obsah pečlivě rozmixujeme pomocí tyčového mixéru na hladký krém. Nakonec polévku doplníme smetanou, osolíme, opepříme a přidáme také špetku muškátového oříšku. Polévku z medvědího česneku ještě krátce prohřejeme. Jarní polévku z medvědího česneku podáváme s opečenou bagetkou, případně doplníme krutony.
Sezóna medvědího česneku odstartovala - naučte se z něj připravit skvělé pesto, polévku i přílohu
Nezaměnitelná vůně medvědího česneku je skutečným znamením, že jaro je tu v plné síle. Medvědí česnek je doslova zelený poklad a vyplatí se ho zařadit do řady pokrmů. Jak na to?
Recept na pesto z medvědího česneku krok za krokem
Také se těšíte, až si z jarní procházky přinesete čerstvé listy medvědího česneku? Medvědí česnek je přírodním antibiotikem, antioxidantem a zdrojem vitaminu C. Dnes si z něj připravíme výborné pesto, které má při vaření pestré využití.
Medvědí česnek - sbíráme jarní bylinky
Při procházce přírodou můžete už brzy zaznamenat štiplavou vůni medvědího česneku. Neváhejte a přineste si domů minimálně plnou hrst zdraví.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena