Hrnkový recept na vynikající veganský citronový koláč.
2 hrnky | hladká mouka |
0.5 hrnku | olej |
1 hrnek | rostlinné mléko |
1 ks | šťáva z 1 citronu |
1 ks | kůra z půlky citrónu |
1 balíček | kypřicí prášek |
2 lžíce | vanilkový pudinkový prášek |
0.5 hrnku | třtinový cukr |
1 balení | vanilkový cukr |
Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme vanilkový a třtinový cukr, kypřící prášek a dvě lžíce pudinkového prášku. Směs promícháme a následně přilijeme mléko, olej, citronovou šťávu a kůru. Pečlivě promícháme a připravené těsto nalijeme do pečícím papírem vyložené formy.
Citronový koláč pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 45 minut. Před dopečením uděláme test špejlí, zda se těsto nelepí. Případně ješte pár minut dopečeme.
Po upečení necháme citronový koláč vychladnout, pocukrujeme a poklademe plátky citronů na ozdobu.
Vzpomínka na dětství: Citronová babeta s rybízem krok za krokem
Citronovou babetu si možná vybavíte jako oblíbený moučník z dětství. Pojďme se ji dnes naučit připravit krok za krokem, aby byla voňavá, nadýchaná a vláčná, přesně tak, jak má být.
Recept na citronový krém krok za krokem
Možná jej znáte pod názvem Lemon curd. Citronový krém je výborná sladká chuťovka, kterou můžeme mlsat jen tak, ale také ji použít k plnění. V lednici nám vydrží minimálně 2 týdny.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena